Grădina zoologică a morţii: Un pui de leu a murit după ce şi-a prins capul în cablurile din cuşcă

Un pui de leu a murit după ce şi-a prins accidental capul în cabluri din cuşca sa de la grădina zoologică din Surabaya, Indonezia, supranumită şi "grădina zoologică a morţii", din cauza numeroaselor decese premature la animalele avute în grijă.

09 ian. 2014, 15:08

Puiul de leu de un an şi jumătate a fost găsit „spânzurat de acoperişul cuştii”, a declarat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice, Agus Supangkat. „Capul animalului a fost prins în cablurile de care gardienii se servesc pentru a deschide şi închide cuşca”, a explicat el, precizând că moartea leului nu a fost cauzată de o neglijenţă din partea personalului, scrie Agerpres.

Marţi, o antilopă a fost găsită moartă în acelaşi centru, victimă a unor probleme intestinale. Agus Supangkat a dezminţit că acest deces a fost cauzat de malnutriţie. Grădina zoologică din Surabaya, în estul insulei Java, este cea mai importantă din Indonezia şi de câţiva ani este obiectul unor critici aspre ale organizaţiilor pentru protecţia animalelor.

Mai mulţi urangutani, specie ameninţată cu dispariţia, au murit prematur la această grădină zoologică. Un tigru a murit de asemenea după ce hrana sa a fost otrăvită cu un dezinfectant, iar o girafă a fost de asemenea găsită moartă având în stomac 20 de kilograme de saci din plastic.