Grănicerii din Ucraina au trecut frontiera cu Rusia pentru a verifica convoiul rus cu ajutoare umanitare

Grănicerii ucraineni din est au trecut, vineri dimineaţă, frontiera cu Rusia pentru a începe operaţiunea de verificare a transportului rus de ajutoare umanitare.

15 aug. 2014, 07:24
Grănicerii din Ucraina au trecut frontiera cu Rusia pentru a verifica convoiul rus cu ajutoare umanitare

Convoiul umanitar rus, compus din aproape 300 de camioane cu destinaţia Ucraina, a ajuns, joi dimineaţă, în regiunea Rostov (sudul Rusiei), potrivit unui reprezentant al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, informează Agerpres.

Convoiul care transportă, potrivit Moscovei, peste 1.800 de tone de alimente, medicamente şi generatoare electrice, a staţionat miercuri seara pe un aerodrom militar din Voronej, la 300 km de frontiera cu Ucraina. El a fost blocat pe teritoriul rus în noaptea de miercuri spre joi din cauza disensiunilor dintre Moscova şi Kiev cu privire la modalităţile de distribuire a ajutoarelor pe teritoriul ucrainean.

Ucraina şi multe ţări occidentale suspectează că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară dintr-o suburbie a Moscovei, nu serveşte decât ca acoperire pentru o intervenţie militară rusă în Ucraina. Un astfel de scenariu a fost însă calificat drept ‘absurd’ de Ministerul de Externe rus.

CITEŞTE ŞI: Convoiul umanitar rus: Asupra coloanei de camioane se va deschide focul