Grapini versus Internet. A apărut Grapinizer, APLICAŢIA care te învaţă să scrii ca Maria Grapini

Încăpăţânarea europarlamentarei Maria Grapini de a nu accepta că are probleme cu limba română şi de a susţine că presa o vânează pe nedrept nu a făcut decât să-i aducă şi mai multă atenţie din partea internauţilor. Astfel, a apărut o aplicaţie care transformă orice text scris în limba română într-un text în grapineză.

23 iul. 2015, 07:42

Aplicaţia online, numită Grapinizer, a apărut după o serie de greşeli flagrante ale Mariei Grapini. După ce le-a urat prietenilor de pe Facebook o săptămână fără sănătate şi fără bucurii, aceasta a revenit cu o urare de „duminecă relaxantă”, dar şi cu un status despre florile care „înfrumuseţesc” casa. Mai mult, Grapini a refuzat oferta gratuită a unei tinere care s-a oferit să-i corecteze mesajele înainte de publicarea pe Facebook.

Citeşte şi Grapini refuză ajutorul unei tinere de a-i corecta greşelile: Indiferent ce aş posta, presa va comenta

Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textele„, anunţă iniţiatorii proiectului, care îi invită pe vizitatorii site-ului să-şi „grapinizeze” textele.

Astfel, aplicaţia online adaugă virgule fără rost, schimbă ordinea literelor în cuvinte, elimină spaţiul după semnele de punctuaţie şi poate iniţia pe oricine în tainele greşelilor gramaticale marca Maria Grapini.

Citeşte şi Maria Grapini a comis-o, din nou, pe Facebook: „M-am trezit în zgomotul ploii şi a tunetelor!”