Graţierile lui Băsescu: Preşedintele a scos din puşcărie doi TRAFICANŢI de DROGURI

Preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit că, printre graţierile pe care le-a făcut în ultimul an de mandat, se numără şi doi traficanţi de droguri.

01 nov. 2014, 10:36
Graţierile lui Băsescu: Preşedintele a scos din puşcărie doi TRAFICANŢI de DROGURI

Într-o emisiune de vineri seara a unui post de televiziune, preşedintele Traian Băsescu a recunoscut că a graţiat doi tineri consumatori şi, cel mai probabil, şi traficanţi de droguri.

Preşedintele a dezvăluit că a scos din puşcărie doi traficanţi de droguri. Şeful statului a spus că i s-a făcut milă de ei, pentru că erau tineri şi fuseseră studentţi, până când au fost prinşi şi încarceraţi pentru consum şi trafic cu droguri.. 

„Am graţiat doi studenţi de la Timişoara, condamnaţi pentru consum de droguri şi, în plus, dincolo de ceea ce consumau … Erau amândoi în maşină… li s au mai gasit 2 sau 3 pachetele in torpedoul masinii, si au primir 6-7 ani puscărie. Mi-a fost milă de ei. Erau la facultate în anul 2 sau 3”, a spus Băsescu.

Citeşte şi REACŢIA SIE la acuzaţiile de filaj lansate de Traian Băsescu şi Elena Udrea în scandalul „Paris”

Şeful statului a făcut cele mai multe graţieri în ultimul an de mandat. „Eu am avut nişte criterii când au folosit instituţia graţierii şi s-au adresat aproape exclusiv bătrânilor şi femeilor cu mulţi copii”, a explicat preşedintele.

Printre cei care s-au bucurat de clemenţa preşedintelui a fost o femeie cu cinci copii care furase câţiva bulbi de lalele. O altă femeie graţiată de Băsescu a fost Jana Tiron, fostă asistentă şefă la secţia de ginecologie a Spitalului Comunal Vidra. Ea fusese condamnată pentru că a dat şpagă o găină şi 35 de lei ca să-şi angajeze o nepoată.

Cea mai recentă graţiere făcută de preşedinte este pentru Crina Tănasă, mamă a şapte copii, condamnată fiindcă  a furat un telefon mobil.

În schimb, când moderatorul emisiunii l-a întrebat dacă îi va graţia şi pe Gigi Becali şi Gică Popescu, preşedintele a dat un răspuns negativ. „Eu am avut niște criterii cînd am utilizat instituția grațierii, adresate aproape în exclusivitate bătrînilor și femeilor cu mulți copii, nu altora!”.

Anul acesta preşedintele a primit proape 90 de cereri de graţiere. Mai mult de jumătate au fost deja respinse.