Gravida: 12 reguli de dieta pentru dezvoltarea normală a bebeluşului

Esti gravida? Iata 12 reguli de dieta de care trebuie sa tii cont pentru dezvoltarea normala a bebelusului pe care vi le ofera dr. Sabina Bica de la Clinica de Nutritie KiloStop si bloggerita in timpul liber pe www.smartmama.ro.

12 dec. 2018, 06:18
Gravida: 12 reguli de dieta pentru dezvoltarea normală a bebeluşului

Poate ai auzit si tu „teoria” conform careia o femeie insarcinata perfect sanatoasa nu va fi predispusa disconfortului creat de ameteli, greata, varsaturi, arsuri stomacale sau constipatie. De fapt, aceste neplaceri pot afecta fara discriminare orice gravida. Secretul este sa avem o dieta sanatoasa si echilibrata; in consecinta, simptomele deranjante se vor diminua, iar bebelusul va primi toti micro si macronutrientii necesari unei dezvoltari normale.

Bucura-te zilnic de o varietate de culori si gusturi!

Pentru a obtine toate substantele nutritive de care aveti amandoi nevoie, trebuie sa incluzi in dieta ta din timpul sarcinii toate categoriile de alimente. Ideal ar fi sa mananci cereale, paine, legume, produse lactate, carne de pasare si peste, oua, nuci si fructe.

Opteaza pentru alimentele bogate in fibre!

Painea integrala, cerealele, fasolea, pastele, orezul, dar si fructele si legumele sunt surse minunate de fibre. Te poti baza cu incredere pe ele pentru prevenirea gazelor si crampelor abdominale. Consumul de fibre trebuie insotit de cresterea cantitatii de lichide, care le vor ajuta sa isi indeplineasca rolul benefic pentru organism.

Consuma alimente bogate in calciu!

In timpul sarcinii, ai nevoie in fiecare zi de un aport de 1000-1300 mg de calciu, pe care il poti obtine din lapte si din produsele lactate, dar si din alte alimente care contin calciu, precum smochinele sau semintele de susan.

Mananca alimente bogate in fier!

Citeste continuarea in superbebe.ro.