Toni Greblă: E mai bine să stau departe de activitatea CCR, pentru a nu fi o VULNERABILITATE

Judecătorul Toni Greblă a declarat, luni, la România TV, că a decis să intre în concediu pentru a nu reprezenta "o vulnerabilitate" pentru Curtea Constituţională şi a explicat că nu crede că va fi pus sub acuzare, întrucât nu a comis faptele pentru care este cercetat.

26 ian. 2015, 18:21
Toni Greblă: E mai bine să stau departe de activitatea CCR, pentru a nu fi o VULNERABILITATE

Toni Greblă a declarat că, pentru a nu pune şi mai multă presiune pe CCR, a decis să intre în concediu şi să aştepte cursul anchetei DNA în ceea ce-l priveşte.

„Curtea Constituţională depăşeşte o perioadă cu presiuni şi diverse comentarii asupra activităţii sale. Din această cauză, aş adăuga şi eu o vulnerabilitate, ar fi fragilă. Din acest motiv, am considerat că e bine să stau deoparte de activitatea Curţii. Am spus-o şi o repet, nu ţin la scaunul de judecător sau în CCR. Nu am făcut nicio activitate comercială în viaţa mea, nu am dorit să-mi deschid nicodata un butic, am zero acţiuni la vreo companie. Şi credeţi că m-a apucat aşa, deodată, de activităţi comerciale. Eu nu ştiu să completez o declaraţie vamală”, a spus Greblă.

Citeşte şi Toni Greblă: Aveam de gând să-mi termin mandatul la CCR şi să ma RETRAG din viaţa publică

Întrebat dacă i-a fost solicitată demisia, Toni Greblă a răspuns: „Nu mi-a fost cerută demisia, s-a considerat că nu e cazul să se lanseze o procedură discplinară împotriva mea. Ancheta judiciară îşi va desfăşura cursul”.

Toni Greblă a decis că nu va demisiona din funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a României, în ciuda faptului că este urmărit penal de DNA într-un dosar de corupţie şi constituire de grup infracţional organizat. Anunţul a fost făcut luni seară de şeful CCR, Augustin Zegrean, care a precizat că Greblă şi-a argumentat decizia de a nu demisiona prin faptul că „acuzatiile care au fost facute publice nu sunt adevarate si nu sunt de natura a atrage o condamnare”.

Citeşte şi DEZVĂLUIRI BOMBĂ în dosarul lui Toni Greblă. Mihai Prundianu, declaraţii surpriză în faţa anchetatorilor