Grecia: O grevă a jurnaliştilor provoacă o „pană” de ştiri la nivel naţional

Jurnaliştii greci au provocat miercuri o 'pană' de ştiri de-a lungul ţării după ce au intrat într-o grevă programată de 24 de ore, cu o zi înainte de o grevă la nivel naţional împotriva măsurilor de austeritate, relatează agenţia DPA.

26 nov. 2014, 13:56
Grecia: O grevă a jurnaliştilor provoacă o „pană” de ştiri la nivel naţional

O grevă a jurnaliştilor greci a provoacat o „pană” de ştiri la nivel naţional.

Greva, care a început la ora locală 06:00 (04:00 GMT), a afectat toată presa, inclusiv buletinele de ştiri ale posturilor de radio şi televiziunilor, site-uri şi cotidiene. Niciun ziar nu va fi publicat joi, a anunţat miercuri sindicatul jurnaliştilor ESHEA.

Sindicatele de jurnalişti s-au revoltat împotriva concedierilor şi reducerilor pensiilor şi beneficiilor. Sute de jurnalişti din sectorul privat sunt neplătiţi de câteva luni. Greva de miercuri are loc înaintea unei greve naţionale a angajaţilor din sectorul bugetar şi privat, ce ar urma să afecteze activitatea a numeroase servicii publice din ţară.

Sindicatul din sectorul privat GSEE şi sindicatul din sectorul public ADEDY au afirmat că vor organiza proteste de masă la Atena şi Salonic. Spitalele vor opera cu un personal care va acoperi minimul necesar, dat fiind că doctorii şi asistentele se vor alătura acţiunii de protest. Acestora li se vor adăuga profesori, personal penitenciar şi angajaţi din domeniul justiţiei, a căror participare va afecta desfăşurarea proceselor programate.

Tulburări ale transportului sunt aşteptate în ceea ce priveşte serviciile de căi ferate şi feriboturi, dar şi la aeroporturile din întreaga ţară din cauza participării controlorilor de trafic aerian la grevă. Niciun zbor nu va mai decola vreme de 24 de ore, începând de la miezul nopţii miercuri până la miezul nopţii zilei următoare. Grecia a fost nevoită să implementeze reduceri drastice ale cheltuielilor şi creşteri fiscale după ce a beneficiat de programe de ajutor internaţionale începând din 2010.