Grecia organizează din nou ALEGERI ANTICIPATE

Grecia va organiza noi alegeri anticipate, dat find că liderii principalelor formaţiuni politice nu au ajuns la un acord pentru formarea guvernului, anunţă purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, citat de Reuters.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 13:26
Grecia organizează din nou ALEGERI ANTICIPATE

Grecia va organiza noi alegeri anticipate, dat find că liderii principalelor formaţiuni politice nu au ajuns la un acord pentru formarea Guvernului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei elene, citat de agenţiile internaţionale de presă, scrie Mediafax.

„Un guvern interimar va fi instalat miercuri, pentru a conduce ţara până după alegeri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Carolos Papoulias. „Ne îndreptăm spre alegeri”, a precizat oficialul citat.

Potrivit presei greceşti, data cea mai probabilă a noului scrutin este 17 iunie, adică după aproximativ o lună de la dizolvarea Parlamentului rezultat în urma alegerilor legislative de la 6 mai, prevăzută joi, când se va reuni pentru prima dată.

Această întoarcere la urne a fost confirmată, ulterior, de către Fotis Kouvelis, liderul micii formaţiuni moderate de stânga Dimar, care a refuzat să susţină cu cei 19 deputaţi ai săi o alianţă între conservatori şi socialişti de susţinere a Guvernului în exerciţiu.

Într-o ultimă tentativă de a depăşi impasul politic, preşedintele elen propusese formarea unui guvern de personalităţi apolitice. Ultimele sondaje arată că, la viitoarele alegeri, stânga radicală s-ar clasa pe primul loc.

Pe 6 mai, majoritatea grecilor au votat pentru partidele care se opun planurilor de austeritate cerute de Uniunea Europeană şi de FMI.

Liderii europeni au anunţat că vor tăia fondurile acordate Greciei, dacă statul nu va aplica măsurile convenite încă din martie. Pe fondul instabilităţii politice de la Atena, moneda europeană a scăzut sub valoarea de 1,28 dolari , cel mai mic nivel din ianuarie.