Grecia şi-a scos insulele la vânzare. Află care şi cu cât se pot achiziţiona VIDEO

O casă în Londra sau o insulă grecească? Aceasta este întrebarea dacă sunteţi puşi pe achiziţii. Ca urmare a crizei, multe insule grecesti au fost puse la vanzare.

16 iul. 2015, 07:40
Grecia şi-a scos insulele la vânzare. Află care şi cu cât se pot achiziţiona VIDEO

Grecia are un număr enorm de insule pe care este tentată să le scoată la vânzare. Estimarile pleacă de la 1.200 şi ajung la 6.000. Iată şi o listă cu cele mai proofitabile investiţii. 

Prima destinatie ar fi Lihnari, care se află la doar 10 minute de Corinth. Are aproape 400 de mii de metri pătraţi, iar proprietarii speră să o vândă cu 3 milioane de euro, adică mai puţin decât controversatul credit luat de Elena Udrea sau cât un iphone 6 recent lansat, cu carcasă de aur şi acoperit de diamante. Pe teritoriul insulei sunt construite câteva proprietăţi luxoase, un drum, surse de apă potabilă şi măslini.

Cea de-a doua opţiune, aproximativ cu aceeaşi sumă, este insula Gaia care este localizată în Marea Ionică. Gaia are 174.000 de metri pătraţi, iar regiunea în care se află insula este cunoscută pentru condiţiile sale prielnice precum sporturile de apă, pescuitul sau înotul.

Citeşte şi Insula Thasos, din Grecia, preferata românilor, mistuită de incendii de pădure VIDEO

A treia opţiune este Insula Stroggilo.  Valorează 4 milioane şi jumătate de euro, adică aproape cât a costat Festivalul Untold, de exemplu de la Cluj. 

A patra opţiune, dacă banii din conturi nu sunt o problemă, ar fi insula Dulichium, care pare a fi o investiţie bună. Vorbim de cea mai mare insulă privată din Grecia care a fost scoasă la vânzare cu preţul de 40 de milioane de euro.