Grecii anchetează încă zece DISPARIŢII DE COPII, după cazul fetiţei MISTERIOASE din tabăra de romi

Poliţia greacă anchetează cazuri de copii dispăruţi, originari din cel puţin patru ţări, care ar putea semăna cu misterioasa fetiţă descoperită într-o tabără de romi din ţară, a anunţat marţi asociaţia care are în îngrijire copilul.

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 10:02
Grecii anchetează încă zece DISPARIŢII DE COPII, după cazul fetiţei MISTERIOASE din tabăra de romi

Aproximativ zece dispariţii de copii sunt anchetate în Grecia, în cazul fetiţei găsite în tabăra de romi. Copiii daţi dispăruţi provin din cel puţin patru ţări. Ei ar putea semăna cu misterioasa fetiţă descoperită într-o tabără de romi din ţară, a anunţat marţi asociaţia care are în îngrijire copilul, relatează AFP, citată de Mediafax.

„Sunt aproximativ zece cazuri de dispariţii din ţări precum Statele Unite, Suedia, Polonia şi Franţa, care fac obiectul unor cercetări aprofundate”, a declarat pentru AFP Panagiotis Pardalis, purtător de cuvânt al asociaţiei Zâmbet de Copil.

Citeşte şi Povestea tulburătoare a unei fetiţe găsită într-o tabără de romi

Fetiţa blondă, care răspunde la numele de Maria, a fost găsită miercuri în timpul unei operaţiuni de rutină a poliţiei într-o tabără de romi din centrul Greciei. Ea ar avea cinci sau şase ani, iar cuplul de romi care o avea în grijă a fost inculpat luni de răpire şi a fost plasat în detenţie în aşteptarea procesului.

Cuplul, format dintr-un bărbat în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani, afirmă că fetiţa le-a fost încredinţată de mama ei, o femeie bulgară de etnie romă, deoarece ea nu putea să aibă grijă de ea.

Citeşte şi IMAGINI REVOLTĂTOARE. Cum era EXPLOATATĂ fetiţa găsită în tabăra de romi din Grecia VIDEO

Difuzarea de către poliţie a fotografiilor fetiţei a determinat mii de apeluri şi e-mailuri din partea unor părinţi sau rude ale unor copii dispăruţi în Grecia şi în străinătate.

Asociaţia Zâmbet de Copil, care a primit peste 8.000 de apeluri la sfârşitul săptămânii trecute, a transmis aceste mesaje poliţiei. „Sunt părinţi de copii dispăruţi care trăiesc în angoasă de ani de zile. Şi avem tendinţa să uităm. Cazul acestei fetiţe ne aminteşte acest lucru şi ne aminteşte că trebuie să acţionăm”, a adăugat Pardalis.