Greenpeace: Mai multe branduri celebre de haine folosesc în continuare substanţe toxice

Organizaţia ecologistă internaţională Greenpeace a avertizat joi că mai mulţi producători internaţionali cunoscuţi de îmbrăcăminte şi încălţăminte continuă să folosească substanţe chimice periculoase în articolele pe care le comercializează. Între brandurile identificate care nu au abandonat astfel de practici se numără producătorii de articole sportive Adidas sau Nike.

31 oct. 2013, 20:08
Greenpeace: Mai multe branduri celebre de haine folosesc în continuare substanţe toxice

În acelaşi timp, alte companii din domeniu ca UNIQLO, H&M sau Mango au luat măsuri concrete pentru eliminarea „celor mai nocive chimicale din produsele şi procesele lor de producţie”, se arată într-o declaraţie a Greenpeace International, publicată la Amsterdam cu prilejul prezentării programului interactiv „Detox Catwalk”, scrie Agerpres.

Acest program evaluează progresele făcute de principalele companii de îmbrăcăminte în direcţia unui viitor „fără toxine”, iar criteriile avute în vedere cuprind atât eforturile de a elimina substanţele chimice identificate drept periculoase din produsele şi procesele lor de producţie cât şi demersurile spre o transparenţă deplină a lanţului de producţie.

Campania Detox a Greenpeace International susţine ca brandurile din industria modei să se angajeze să elimine complet chimicalele toxice până în 2020, iar furnizorii acestora să facă publice toate emisiile de substanţe toxice de la facilităţile lor.