Greşeala BANALĂ pe care o fac toţi românii la încărcarea telefonului

Atunci când folosești prea des telefonul mobil, este posibil să te confrunți cu tot felul de probleme: cablul nu mai încarcă, telefonul este plin de praf sau pur și simplu nu îi mai ține bateria.

24 mart. 2017, 10:47
Greşeala BANALĂ pe care o fac toţi românii la încărcarea telefonului
Ți s-a întâmplat să lași telefonul la încărcat mai multe ore, iar când vrei să îl folosești îți dai seama că bateria este tot goală?

Iată cum poți afla care este problema și cum o poți rezolva!
 
1. Încărcătorul
 
Poate fi o problemă cu încărcătorul, așa că încearcă să îl schimbi. Dacă începe să încarce, înseamnă că încărcătorul este de vină. Îl poți repara împingând cu grijă zimții mufei, cu ajutorul unui ac, sau curățându-l de praf cu degetele.
 
Poate fi vorba și despre celălalt capăt al încărcătorului, așa că încearcă să îl verifici punându-i un alt cablu.
 
2. Cablul USB
 
În 90% din cazuri, cablul USB este de vină. Ai grijă ca acesta să nu se fi încărcat cu praf. Suflă peste el pentru a scoate reziduurile, după care încearcă din nou.
 
O altă metodă este să introduci o periuță de dinți uscată sau un ac. Curăță cu grijă! După ce l-ai curățat ar trebui să meargă!
 
3. Bateria
 
Poate că de vină este bateria. Ai grijă ca atunci când încarci telefonul, acesta să nu fie în husă, întrucât supraîncalzirea, după un timp de utilizare, poate deteriora bateria.
 
Un mic truc pentru regenerarea bateriei ar fi introducerea acesteia timp de 2 ore în congelator. Repetați procedeul 3 zile la rând, având grijă ca atunci când o introduceți, aceasta să fie descărcată complet. Dupe ce o scoateți din congelator, lăsați-o la temperatura camerei timp de 30 de minute, apoi faceți o reîncărcare completa. Dupa 3 cicluri, regenerarea ar trebui să fie completă.