Greşeala banală pe care o facem în ceea ce priveşte salata de roşii. Sfaturile doctorului Mencinicopschi

Dr. Mencinicopschi ne invata cum sa consumam rosiile in cel mai sanatos mod. 

25 mai 2014, 14:32
Greşeala banală pe care o facem în ceea ce priveşte salata de roşii. Sfaturile doctorului Mencinicopschi

Pe timp de vara, salata este unul dintre cele mai indicate alimente, iar cea de rosii, preparata in mod corect, ne aduce numai beneficii. „Cel mai important este ca atunci cand mergem la piata sau la supermarket sa stim ce cumparam. De cele mai multe ori, acestea nu sunt locurile in care gasim cele mai sanatoase legume. Retineti ca pretul alimentului este important, dar mai importanta si mai costisitoare este sanatatea pe care o pretuim de-abia dupa ce o pierdem”, ne atentioneaza dr. Mencinicopschi.

El ne indeamna sa consumam rosii in sezon, insa din soiurile traditionale, cultivate in sistem ecologic sau neintensiv, fara ingrasaminte chimice. Nu le consumati verzi, ci doar la coacere deplina! Desigur, pretul alimentului este important, dar mai importanta si mai costisitoare este sanatatea pe care o pretuim de-abia dupa ce o pierdem. Astfel, nu va zgarciti sa cheltuiti mai mult pe cateva rosii naturale!

In privinta uleiului, folositi-l doar pe cel de inalta calitate, precum uleiul de masline extravirgin presat la rece. Sarea indicata este cea marina bruta simpla ori cea cu adaos de alge marine sau ierburi aromatice, dupa gust.

Asocierea salatei de rosii cu branzeturile este corecta, mineralele si fibrele din legume usurand digestia grasimilor de origine animala, precum acelea din branzeturi. Desigur, cantitatea de branza creste densitatea energetica a salatei, conferindu-i si un index de satietate mai ridicat. De aceea, salatele cu branzeturi tin mai mult de foame, sunt bine digerate, confera energie un timp mai indelungat si sunt recomandate in prima parte a zilei.

Acest tip de salate pot fi consumate in asociere cu paine integrala, orez sau cartofi, dar atentie! Vor ingrasa mai tare!