Greşeli de dietă şi sport care te îmbătrânesc

Orele de fitness te pot ajuta să ai un corp minunant, însă dacă nu ţii cont de ceea ce mănânci şi nu te odihneşti atât cât ar trebui, ridurile nu vor întârzia să apară pe chipul tău.

22 oct. 2014, 11:29
Greşeli de dietă şi sport care te îmbătrânesc

O dieta sanatoasa este fundamentala pentru a avea o piele sanatoasa. „Daca nu mananci legume si fructe care ajuta la formarea colagenului (salata verde, capsune), ci gogosi care distrug colagenul, nu vei avea niciodata o piele ferma”, explica Leslie Baumann, dermatolog in Miami.

De asemenea, daca nu faci exercitiile fizice potrivite, vei observa ca trupul tau imbatraneste si nu vei sti de ce. Nu e de ajuns sa faci doar cardio la sala, incearca sa combini cu putina yoga sau cu exercitii de stretching.

Cele mai bune diete pentru pielea ta

Iata cele mai intalnite greseli de dieta si sport care te imbatranesc inainte de vreme:

Nu te odihnesti cum trebuie

Daca te simti foarte obosita dupa ce faci sport si nu poti dormi noaptea, inseamna ca trupul tau iti trimite semnale ca ceva nu este in regula.

Vei observa ca iti apar pe fata cearcane si pungi sub ochi – semne clare ca esti extenuata. Medicii recomanda sa-ti planifici orele de somn si sa le respecti, asa cum iti planifici si orele de fitness.

6 lucruri care dauneaza somnului tau

Bei prea multa cafea

Bine ar fi sa nu bei deloc, deoarece cafeina are efect negativ asupra pielii, deshidratand-o – iar cand pielea este uscata, sansele de aparitie a liniilor fine si ridurilor sunt mult mai mari. Totusi, un consum moderat de cafea nu are cum sa-ti faca rau – asta inseamna nu mai mult de 300 miligrame de cafea pe zi.

Vezi 5 greseli de dieta si sport care te imbatranesc pe cosmopolitan.ro.