Greseli de evitat când mergi la spital şi care te pot îmbolnăvi şi mai tare

Trebuie sa te internezi in spital? Noi iti spunem la ce trebuie sa ai grija ca sa nu te alegi cu si mai multe probleme, infectii sau boli pe toata perioada sederii acolo. Cercetarile au aratat ca vara au loc cele mai nefericite intamplari in sectiile de chirurgie.

11 iul. 2018, 06:22
Greseli de evitat când mergi la spital şi care te pot îmbolnăvi şi mai tare

Iata cateva sfaturi oferite de chiar de medici siteului prevention.com, in cazul in care ajungi, totusi, sa te internezi in spital pe perioada verii, si nu numai. 

E adevarat ca sfaturile se potrivesc mai bine tarilor mai civilizate cand vine vorba de sistemul sanitar sau spitalicesc, insa un om avizat face cat doi iar o parte din ele chiar ne pot fi de folos: 

1. Daca ai cum, alege cu mare atentie spitalul la care urmeaza sa te internezi.

Infectiile spitalicesti omoara anual peste 31.000 de pacienti, numar care rivalizeaza cu victimele pe care le face cancerul de san in fiecare an – explica Peter Promovost, medic american. E mai bine sa previi decat sa ajungi sa te confrunti cu o atare situatie. 

2. Informeaza-te in ceea ce priveste experienta medicului care te va trata.

Cu cat medicul respectiv a intreprins de mai multe ori interventia chirurgicala in cauza, cu atat mai bine pentru tine. Inseamna ca experienta si siguranta lui sunt suficiente pentru a te incredinta in mainile sale. Intereseaza-te si ce specializare chirurgicala are (chirurgie toracica, abdominala, etc), dar si cate esecuri a avut la activ cand a tratat acelasi tip de suferinta ca a ta (printre cunostinte, referinte pe net etc)

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.