Greşeli pe care le faci când găteşti: Cum să foloseşti corect uleiul şi ce greşeală faci când fierbi alimentele

Gătitul este o artă, deoarece implică creativitatea, imaginația și metoda potrivită. Nu contează dacă ești un profesionist sau un bucătar amator. Metoda de gătit poate fi diferită, dar ingredientele sunt identice. Mulți dintre noi preferăm să mâncăm legume și să le gătim într-un mod adecvat pentru a spori gustul, nu-i așa?

05 ian. 2018, 08:12
Greşeli pe care le faci când găteşti: Cum să foloseşti corect uleiul şi ce greşeală faci când fierbi alimentele

Gătirea legumelor poate fi la fel de simplă sau de complicată, în funcție de modul în care o faci. Vrei să fie un fel de mâncare delicioasă, păstrând toată cantitatea maximă de aromă și substanțe nutritive. Cu toate acestea, uneori, o eroare nevinovată poate duce la un preparat lipsit de gust. Sunt multe greșeli pe care obișnuim să le facem, dar ele pot fi evitate dacă le cunoaștem.

Folosești uleiul greșit

Încearcă să folosești și alte tipuri de uleiuri, nu numai uleiul de floarea-soarelui. În plus, uleiul de măsline extravirgin nu este potrivit pentru toate felurile pe mâncare pe care vrei să le gătești. Dacă gătești într-un vas care necesită o căldură mai mare, ar trebui să utilizezi uleiul potrivit pentru a obține rezultatele dorite.

Fierbi legumele

Fierberea este o metodă veche de gătit a legumelor, care poate chiar să diminueze cantitatea de substanțe nutritive din legume. Ele putând la final să nu mai conțină nicio o vitamină, mai ales dacă sunt lăsate la fiert prea mult timp. În schimb, poți încerca aburirea legumelor – astfel vei păstra intacte toate substanțele nutritive. Doar încălzirea ar aduce beneficii și sănătății tale.

Lași alimentele prea mult timp la prăjit

Una dintre greșelile obișnuite făcută în timpul gătitului este lăsarea alimentelor la prăjit prea mult timp. Prăjirea duce la ardere și, de asemenea, duce la pierderea substanțelor nutritive și a aromei. Produsele prăjite nu sunt bune pentru sănătate, asta o știm și o auzim des în rândul medicilor.

Nu adaugi sare

Sarea, în cantități potrivite, nu trebuie să lipsească din niciun fel de mâncare pe care-l gătești – aburit sau fiert. Sarea este compusă din sodiu și clorură, doi compuși care ajută la menținerea echilibrului fluid al corpului. Sodiul ajută organismul să absoarbă aminoacizii, glucoza și apa, ținând sub control și tensiunea arterială.

Tai legumele prea devreme

Când tai legumele cu mai mult timp înainte de adăugarea lor în mâncare, ele se deshidratează și își pierd aroma. În plus, legumele nu trebuie niciodată tăiate și apoi înghețate – pot prezenta un risc pentru sănătate. Taie-le înainte de a le adăuga în felul pe mâncare pe care-l prepari, astfel încât ele să-și păstreze aroma și gustul proaspăt.

Motivele despărţirii cuplurilor moderne