TRAGIC: A vrut să omoare un gândac de bucătărie şi A SĂRIT CU CASA ÎN AER

Un britanic de 48 de ani a fost la un pas de moarte chiar la petrecerea aniversară pe care o organiza în locuinţa lui din Spania, din Torrevieja. Bărbatul a încercat să omoare un gândac de bucătărie cu un spray special pentru insecte, când s-a trezit aruncat prin peretele bucătăriei, de la primul etaj al unui bloc de locuinţe.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 19:20

Daran Cooper şi partenera lui de viaţă, Carmen, făceau pregătirile pentru aniversarea lui. În timp ce era ocupat în bucătărie să prepare un meniu, Daran a văzut-o pe Carmen cum se chinuia să „vâneze” un gândac de bucătărie cu spray-ului insecticid. Daran a vrut să o ajute şi i-a luat recipientul din mână.

Când a apăsat pe dispozitiv ca să declanşeze jetul de insecticid din recipient, s-a produs o explozie care l-a spulberat cu tot cu peretele exterior şi cu baloconul bucătăriei, arucându-l jos, în stradă, de la etajul 1 al apartamentului în care locuia, scrie Daily Mail. 

Din fericire, bărbatul a scăpat cu viaţă. În urma exploziei a fost rănit la cap. Arcada de la ochiul drept s-a fisurat şi necesită o intervenţie chirurgicală. S-a mai ales cu răni pe corp, precum şi cu încheietura unei mâini ruptă. A scăpat în schimb cu viaţă, iar Carmen şi fiul lor au scăpat nevătămaţi.

Bărbatul a povestit de pe patul de spital că explozia s-ar fi putut declanşa de la vaporii de insecticid răspândiţi în jurul maşinii de spălat, care era pornită. Aceasta „tocmai îşi schimba programul şi am auzit un clic!, apoi un bang! puternic, după care totul a explodat”, îşi aminteşte Daran.

Cu toate acestea, specialiştii care au făcut cercetări la faţa locului au spus că nu au descoperit încă sursa exploziei. Pompieri cred că vaporii de insecticid ar fi putut interacţiona cu aparatura electrică din gospodărie, cum era maşina de spălat şi ar fi putut provoca explozia de la o simplă scânteie.