Grevă de 48 de ore la British Airways. Ce se întâmplă cu zborurile

Personalul navigant de la British Airways intră în grevă timp de 48 de ore începând din 10 ianuarie.

RomaniaTV.net
04 ian. 2017, 10:09
Grevă de 48 de ore la British Airways. Ce se întâmplă cu zborurile

Personalul navigant de la compania aeriană British Airways intenționează să organizeze o grevă în zilele de 10 și 11 ianuarie, nemulțumit de condițiile salariale, a anunțat marți sindicatul Unite.

Sindicatul Unite a subliniat că personalul navigant de la British Airways, care a fost angajat pe baza contractului „Mixed Fleet” și care beneficiază de salarii și avantaje inferioare personalului cu vechime, a respins o ofertă de majorare făcută de conducerea companiei chiar înainte de Crăciun.

„Unite își păstrează speranța că se va ajunge la o înțelegere care să respecte aspirațiile membrilor noștri și cere British Airways să demareze discuții constructive pentru a soluționa problema salariilor scăzute” a informat sindicatul într-un comunicat.

În replică, conducerea British Airways a precizat că personalul angajat pe baza contractului „Mixed Fleet” reprezintă doar 15% din personalul său navigant, iar compania aeriană lucrează la un plan de rezervă pentru a se asigura că toți clienții săi vor ajunge la destinație. British Airways a adăugat că va oferi mai multe detalii în data de 6 ianuarie, după finalizarea planului de rezervă.