Grevă la Metrou. Sindicaliştii au întrerupt lucrul marţi

Membrii Sindicatului Liber Metrou - Unitatea /USLM/ au participat marţi, între orele 4.00 - 6.00, la o grevă de avertisment, determinată de eşecul înregistrat în urma negocierilor susţinute în data de 12 septembrie cu administraţia Metrorex.

16 sept. 2013, 08:58
Grevă la Metrou. Sindicaliştii au întrerupt lucrul marţi

Greva de avertisment a angajaţilor de la Metrou s-a desfăşurat, marţi dimineaţă, între orele 4.00 – 6.00.

„În cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva propriu – zisă, pe termen nelimitat. Problemele noastre sunt legate mai ales de scăderea calităţii vieţii, în condiţiile în care de cinci ani nu putem negocia un contract colectiv de muncă pentru acoperirea indicelui de inflaţie”, a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM.

Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgan, sindicaliştii de la Metrou sunt nemulţumiţi şi de absenţa finanţării pentru asigurarea condiţiilor la locurile de muncă, dar şi în vederea continuării lucrărilor la Magistrala V, Drumul Taberei-Universitate, în mare parte sistate.

Cea de-a treia revendicare a sindicaliştilor vizează modificarea legilor care reglementează relaţiile de muncă, în special Legea dialogului social şi Codul Muncii.

Citeşte şi GREVĂ generală la METROU la sfârşitul lunii septembrie. Ar putea urma RATB