Greva de la Uzina de Vagoane Aiud a încetat după ce angajaţilor li s-a promis jumătate din salariu şi eşalonarea restanţelor

Angajaţii Uzinei de Vagoane Aiud au întrerupt, joi, lucrul, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de aproape trei luni. După discuţiile dintre patronat şi sindicat, angajaţii au primit promisiuni că cel târziu vineri vor primi jumătate dintr-un salariu.

26 oct. 2017, 09:21
Greva de la Uzina de Vagoane Aiud a încetat după ce angajaţilor li s-a promis jumătate din salariu şi eşalonarea restanţelor

UPDATE: Liderul salariaţilor din cadrul Uzinei Vagoane Aiud, Gheorghe Lupaşcu, a declarat că angajaţii au încheiat greva şi au reluat lucrul după ce au obţinut din partea conducerii promisiunea că le va fi achitată în zilele următoare o jumătate din salariu.

Conflictul de muncă din cadrul uzinei a intrat şi în analiza ITM Alba care urmează să stabilească măsuri pentru respectarea drepturilor angajaţilor.

Ştirea iniţială: Liderul de sindicat al Uzinei de Vagoane Aiud, Gheorghe Lupean, a declarat că toţi muncitorii şi personalul TESA au oprit lucrul, iar problemele sunt „destul de urâte”, potrivit Mediafax.

„Toţi cei care au fost prezenţi astăzi la serviciu, circa 40, au întrerupt lucrul pentru că nu şi-au mai primit banii şi le trebuie neapărat. E o situaţie neplăcută, promisiunile sunt că se bagă o chenzină, adică jumătate din salariu, cel târziu până vineri. Ieri (miercuri – n.r.) s-a lucrat. La noi salariul se plăteşte în două tranşe”, a spus Gheorghe Lupean.

De asemenea, consilierul local din Aiud, Ionela Danciu, a scris, joi, pe Facebook, că există restanţe salariale din luna iulie.

„Fac apel public către ITM sa intervină mai serios decât data trecută! Cu respect pentru oamenii care au datorii la bănci, facturi neachitate de luni de zile şi copii de întreţinut”, a scris Ionela Danciu.

Angajaţii Uzinei de Vagoane Aiud au mai întrerupt lucrul câteva zile şi în luna august, din aceleaşi motive, însă fără rezultat.

Uzina de Vagoane Aiud, societate cu capital privat, repară şi întreţine vagoane de cale ferată şi fabrică subansamble şi piese de schimb pentru material rulant.

Uzina are în total circa 60 de angajaţi.