Grindeanu a trimis spre soluţionare ministrului Vulpescu problemele ridicate de mai multe muzee naţionale

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a trimis spre soluţionare ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Ionuţ Vulpescu, problemele ridicate de mai multe muzee naţionale şi instituţii de cultură într-o scrisoare transmisă la finalul lunii martie, în care se cere, între altele, demararea proiectelor ce vizează Centenarul.

02 apr. 2017, 07:32
Grindeanu a trimis spre soluţionare ministrului Vulpescu problemele ridicate de mai multe muzee naţionale

„Am primit un răspuns de la cabinetul premierului, cu următorul text: «Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresată domnului prim-ministru Sorin Mihai Grindeanu, înregistrată la cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/2200/24.03.2017, vă comunicăm că aceasta a fost transmisă spre analiză şi competentă soluţionare către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale»”, a anunţat preşedintele Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, Virgil Niţulescu.

El a precizat că răspunsul este semnat de directorul Direcţiei Relaţii Publice, „semnătură indescifrabilă”, din Secretariatul General al Guvernului, „ceea ce mă face să cred că prim-ministrul nici nu a ajuns să citească scrisoarea”.

„Notez faptul că, cel puţin, primul punct al scrisorii nici nu avea cum să fie de competenţa ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, deoarece, Departamentul pentru Centenar se află în subordinea directă a premierului”, a mai scris Niţulescu pe Facebook.

Preşedintele RNMR subliniază faptul că aceasta este prima cerere la care, în ultimele trei luni, comunitatea primeşte un răspuns.

Peste 60 de instituţii de cultură au transmis o scrisoare deschisă prim-ministrului Sorin Grindeanu prin care cer modificarea legislaţiei privind protejarea patrimoniului cultural şi eliminarea discrepanţelor salariale din instituţiile muzeale, dar şi începerea procedurilor pentru lansarea proiectelor dedicate Centenarului. Între semnatari se numără Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul „Casa Mureşenilor” şi Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, scrie news.ro.