Grindeanu: Condamn cu fermitate actul de vandalism de la Cimitirul Evreiesc. Am cerut ministrului de Interne să sancţioneze vinovaţii

Premierul Sorin Grindeanu a condamnat marți actul de vandalism care a avut loc în Cimitirul Evreiesc din București, când mai multe morminte au fost distruse, și a cerut ministrului de Interne să identifice și să sancționeze vinovații.

25 apr. 2017, 12:50
Grindeanu: Condamn cu fermitate actul de vandalism de la Cimitirul Evreiesc. Am cerut ministrului de Interne să sancţioneze vinovaţii

”Condamn cu toată fermitatea actul de vandalism grav produs la începutul acestei săptămâni în cel mai mare Cimitir Evreiesc din București. Nu este o coincidență faptul că 10 monumente funerare au fost distruse exact în ziua când comunitatea evreiască din lumea întreagă comemora moartea celor 6 milioane de evrei uciși în Holocaust. Am cerut ministrului de Interne să identifice și să sancționeze vinovații. Aceste acte de vandalism și antisemitism sunt inacceptabile”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Polițiștii Secției 16 au identificat trei minori, cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de profanare de morminte, prin distrugerea unor monumente funerare dintr-un cimitir situat pe raza sectorului 4 din Capitală.

Subunitatea de poliție a fost sesizată în cursul zilei de luni de o persoană cu privire la faptul că în cimitirul comunității sale a observat mai multe monumente funerare ce prezentau distrugeri.

În urma investigațiilor efectuate în zona adiacentă, precizează DGPMB, au fost identificați trei minori, stabilindu-se faptul că, în urmă cu aproximativ 10 zile, aceștia ar fi escaladat gardul împrejmuitor și, fără o motivație anume, din teribilism, au tras de pietrele funerare, lovindu-le cu picioarele.