Grindeanu: Conspiraţiile sunt doar în mintea lui Dragnea. Nu eu am fost la şpriţuri cu oameni din serviciile secrete

Premierul Sorin Grindeanu a calificat drept "minciuni" afirmațiile lui Liviu Dragnea de joi, când şeful PSD a spus despre el că este unealta cuiva fie din serviciile secrete, fie din lumea politică şi că acţiunile sale sunt parte a unui plan de destructurare a partidului.

RomaniaTV.net
15 iun. 2017, 20:33
Grindeanu: Conspiraţiile sunt doar în mintea lui Dragnea. Nu eu am fost la şpriţuri cu oameni din serviciile secrete

Sorin Grindeanu i-a cerut președintelui PSD să se gândească bine când spune astfel de lucruri, pentru că nu el a fost „la partide de tenis și la șprițuri cu reprezentanți ai serviciilor secrete”.

Liviu Dragnea încearcă cu disperare să mă asocieze cu servicii secrete, cu preşedintele, cu cineva care mă dirijează. Suntem într-o conspiraţie existentă doar în mintea domnului preşedinte PSD. Nu eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la şpriţuri cu reprezentanţi ai serviciilor secrete. Aşa că să se gândească mai bine la aceste lucruri pentru că voi avea reacţii şi mai puternice pe acest subiect, dacă va continua. Dincolo de faptul că toată această idee este în mod evident o minciună. A doua minciună este că miniştrii au spus că nu puteau să comunice cu mine şi de aici marea problemă a acestui guvern. Vă rog să vă puneţi în postura acestor miniştri numiţi de dl. Liviu Dragnea… de aceea e responsabil şi trebuie să-şi dea demisia… Cum să lucreze aceşti miniştri dacă eu le spuneam un lucru, iar de la partid le venea altă directivă? Vă dau un exemplu public: când se apucaseră unii să comunice despre impozitul pe gospodărie şi am spus în şedinţa de guvern să înceteze această comunicare, singurul care poate să o facă fiind ministrul Finanţelor când se finalizează analiza. Ce s-a întâmplat? Seara la televizor, la planşă, cine era cu desene, cu tot ce trebuie? Ce să creadă ceilalţi miniştri?”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat de ce a acceptat toate neregulile pe care le acuză acum în primele luni de mandat, Sorin Grindeanu a explicat: „Am crezut, la fel ca alţi colegi, că încet încet încercăm să îndreptăm lucrurile, să le facem corect, transparent, cinstit. Cred în continuare că este posibil ca deciziile în PSD, toate lucrurile care duc la funcţionarea acestui partid să fie statutare, corecte şi transparete. Forţa acestui partid nu stă în cine e preşedinte acum sau preşedinte executiv sau cine va fi la anul. Forţa stă la militanţi, la oamenii de jos, care au făcut campanie. Iar aceşti oameni sunt neglijaţi de actuala conducere a partidului. Adevăratul Sorin Gridneanu este cel de ieri şi de azi. Pe Liviu Dragnea încă îl respect ca preşedinte al PSD. Datorită funcţiei pe care o ocupă. N-aş vrea să intru în detaliile unui comportament care nu are legătură cu actul de guvernare sau cu viaţa internă din PSD. Nu e normal să fac lucrul ăsta. Relaţia dintre noi s-a schimbat de când am început să aud dinspre surse că, deşi pe faţă mi se spunea că lucrurile sunt în regulă, că mergem înainte, în spate se făcea tot posibilul pentru dinamitarea activităţii Guvernului. De exemplu, cam de o lună şi ceva PNDL 2 trebuia să fie lansat. Ordinele pentru PNDL 2 trebuiau să fie date către judeţe. Nu vreau să mă gândesc că au fost oprite ordinele pentru lucrările în judeţe în aşteptarea acestui CEx, numai că aceste ordine puteau fi date pe criterii transparente şi nu s-au dat. Ordinele trebuiau semnate de Ministerul Dezvoltării, de deoamna Shaidehh”.