Grindeanu, despre un eventual cutremur major: În situaţii de urgenţă e nevoie şi de spirit civic

Premierul Sorin Grindeanu, aflat sâmbătă la Buzău, a declarat că în cazul unui cutremur major contează foarte mult spiritul civic, având în vedere că "statul și structurile de urgență nu tot timpul ajung să rezolve toate problemele".

04 mart. 2017, 10:26
Grindeanu, despre un eventual cutremur major: În situaţii de urgenţă e nevoie şi de spirit civic

„Sunt foarte multe lucruri de făcut. Noi am prevăzut în bugetul de anul acesta, ca o continuare a ceea ce s-a întâmplat și anul trecut, o sumă care poate părea nu pare mare, de 25 de milioane de lei. Sunt lucruri de început, sunt lucruri care cred eu că trebuie dublate de ceea ce s-a început în urmă cu câteva săptămâni și anume o campanie de informare extrem de profesionistă”, a precizat Grindeanu, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, în situații de urgență, important este spiritul civic.

„Statul și structurile de urgență nu tot timpul ajung să rezolve toate problemele. Aici contează foarte mult și spiritul civic pe care trebuie să îl trezim la fiecare cetățean, pentru că în situații de acest tip de urgență este nevoie și de acest lucru”, a precizat premierul.

În privința consolidării blocurilor cu bulină roșie, șeful Executivului a afirmat că și administrațiile locale trebuie să se implice.

„Blocurile cu bulină roșie ar trebuie consolidate și pe fonduri guvernamentale, dar sunt foarte multe lucruri care pot fi atrase de un bun administrator, anumite chestiuni care țin și de fonduri europene, dar și printr-o administrare mai bună a banului public”, a arătat premierul.

CITEŞTE ŞI: În România, după cutremurul din 1977, au avut loc 13 seisme de peste 5. Activitatea seismică în Vrancea s-a intensificat