Grindeanu, despre un nou guvern: Voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, există o mare îngrijorare

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că va avea în perioada următoare întâlniri cu parlamentari ai PSD în vederea formării unui nou Guvern, după ce în aceste zile s-a întâlnit cu "foarte multă lume".

RomaniaTV.net
15 iun. 2017, 20:18
Grindeanu, despre un nou guvern: Voi avea întâlniri cu parlamentari PSD, există o mare îngrijorare

Anunţ public că în perioada următoare voi avea întâlniri cu parlamentari PSD care m-au rugat să mă văd cu ei începând din această seară. Există în interiorul partidului, dincolo de acea masă decidentă din CEx, o mare îngrijorare pentru că se fac presiuni asupra lor să voteze căderea proriului guvern. Ştiu că sunt oameni oneşti şi de bună credinţă în Comitetul Naţional, ştiu ce s-a întâmplat în aceste zile şi îi asigur că părerea mea despre ei nu s-a schimbat faţă de majoritatea dintre ei şi că sunt alături de ei pentru că ştiu prin ce trec”, a spus Sorin Grindeanu.

„M-am întâlnit cu foarte multă lume astăzi, mă întâlnesc și în seara aceasta, mă voi întâlni și în zilele următoare. Eu am făcut apel la miniștri să-și continue treaba. Conform legii, trebuie să facă acest lucru. Fiecare decizie pe care o voi lua o să v-o transmit cât se poate de transparent, deschis și nimic, absolut nimic n-o să fac prin jocuri politicianiste, pe la spate”, a declarat Sorin Grindeanu la Palatul Victoria.

Despre varianta ca printre persoanele cu care s-a văzut să se numere și „tehnocrați din vechea guvernare Ponta”, Grindeanu a spus că el este PSD-ist și așa va rămâne.

„Eu sunt PSD-ist, nu sunt tehnocrat și așa rămân, indiferent câte excluderi îmi poate face sau îmi va face domnul Liviu Dragnea, fost PDL-ist și care a ajuns să conducă cel mai important partid din România în acest moment, din păcate. Nu vreau să ajungem în acea situație. Eu vreau să privim lucrurile procedural, constituțional și vă spuneam că nu-mi doresc să ajungem în situații care să ducă la instabilitate în continuare. Acest termen, până luni, mă va clarifica și din discuțiile pe care le voi avea începând din această seară, și vă aminteam acest lucru mai devreme, dar eu sper altceva. Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să-și asume acest eșec și să-și dea demisia. În secunda doi voi face același lucru. Cred că asta este rezolvarea corectă. Și să convoace congresul PSD”, a afirmat premierul.