Grindeanu: În aproximativ o lună vom depune dosarul de candidatură a României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului

Guvernul discută, miercuri, Memorandumul pentru relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentului, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, arătând că acesta este un pas important pentru finalizarea dosarului de țară.

31 mai 2017, 11:40
Grindeanu: În aproximativ o lună vom depune dosarul de candidatură a României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului

„Este un pas important pentru terminarea dosarului de țară astfel încât în termen (…) de cam o lună să terminăm să depunem candidatura pentru Agenția Europeană a Medicamentului”, a spus Grindeanu în debutul ședinței de Guvern.

Printre actele normative aflate pe agenda ședinței de miercuri a Executivului se numără memorandumul cu tema „Reconfirmarea candidaturii României pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente și aprobarea unor măsuri logistice”.

O sumă de 30.000 de euro va fi alocată din Bugetul Ministerului Sănătății, pe anul 2017, pentru elaborarea de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a unei strategii de promovare a candidaturii României  pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).

Guvernul a adoptat astăzi un Memorandum privind reconfirmarea candidaturii României pentru relocarea EMA.

Strategia de promovare include editarea dosarului de candidatură, crearea de broșuri de prezentare, crearea unui site web și a unui material video de prezentare. 

Secretariatul General al Guvernului este mandatat să demareze, în regim de urgență, procedura de selecție a clădirii pentru găzduirea EMA și să încheie un acord de principiu cu dezvoltatorul pentru rezervarea clădirii până la finalizarea procesului de selecție a orașului gazdă al agenției.

Ministerul Sănătății în colaborare cu Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale trebuie să finalizeze dosarul de candidatură în termen de 10 zile calendaristice de la aprobarea locației definitive, dar nu mai târziu de 15 iulie 2017. Autoritățile vor informa guvernul despre stadiul dosarului de candidatură la data de 21.06.2017.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a informat în aprilie că 21 din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, și-au manifestat interesul pentru a găzdui această instituție care va trebui să își găsească un nou sediu după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.