Grindeanu: Insolvenţa pare a fi devenit un sport național. Am cerut ANAF şi MFP să prezinte o analiză până pe 15 mai

Premierul Sorin Grindeanu a cerut Ministerului de Finanțe și ANAF să prezinte până pe 15 mai "o analiză atentă" privind situația din ultimii ani în cazul intrărilor în insolvență înregistrate la nivelul firmelor din România, în vederea elaborării unor măsuri care să ducă la diminuarea a ceea ce pare a fi devenit "un sport național".

RomaniaTV.net
13 apr. 2017, 12:37
Grindeanu: Insolvenţa pare a fi devenit un sport național. Am cerut ANAF şi MFP să prezinte o analiză până pe 15 mai

„Cele 14 măsuri au fost implementate, ne interesează în perioada imediat următoare (…) inclusiv măsuri legate de cadrul legal, cadrul fiscalo-legal, dacă pot să-l denumesc așa. Unul dintre ele (…) e să facem o analiză foarte atentă pe ceea ce, în acest moment, pare a deveni un sport național, intrarea în insolvență a foarte multor companii, firme. Nu acum, în ultimul timp, ci în ultimii ani dacă vreți, și nereușirea ieșirii din această zonă. Și aici trebuie să se facă o analiză foarte, foarte atentă, și le-am cerut celor de la Ministerul Finanțelor și de la ANAF, astfel încât termenul de 15 mai pe care l-am discutat cu ei pentru a veni cu măsuri care să îmbunătățească, să nu se mai practice, așa cum spuneam, și cred că a spus și domnul președinte, a devenit un sport național. Foarte multe active, foarte multe lucruri sunt blocate în tot acest proces de insolvență. (…) Vreau să se facă foarte atent această analiză, iar analiza și măsurile trebuie a fi prezentate mie și Guvernului până în 15 mai”, a arătat Sorin Grindeanu.

Premierul a făcut declarația după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, la sediul ministerului, întrebat de presă ce a cerut reprezentanților ANAF și MFP în cadrul întrevederii săptămânale desfășurate, joi, la Palatul Victoria.