Gripa face noi victime. Numărul deceselor a ajuns la 11

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi seară, că a fost confirmat al unsprezecelea deces provocat de gripă. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, din judeţul Prahova, care nu a fost vaccinat antigripal.

17 ian. 2019, 18:38
Gripa face noi victime. Numărul deceselor a ajuns la 11

CNSCBT a anunţat, joi seară, că s-a mai confirmat un deces provocat de gripă.

„Bărbat în vârstă de 60 ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip AH1pdm09, având condiţii medicale preexistente”, au precizat specialiştii.

Potrivit acestora, decesul a survenit miercuri, iar pacientul nu fusese vaccinat antgripal.

Acesta este al unsprezecelea deces provocat de gripă de la începutul anului.

Primele cinci decese provocate de gripă au fost anunţate în 9 ianuarie. Alte două decese s-au înregistrat duminică, la un bebeluş de 10 luni din Ilfov şi la o femeie de 69 de ani din Prahova, iar două decese au fost anunţate de specialişti în cursul zilei de marţi.

Cel de-al zecelea deces, la un bărbat de 82 de ani din judeţul Arad, a fost anunţat de CNSCBT în cursul zilei de miercuri.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, joi, că, dată fiind creşterea numărului de infecţii respiratorii acute, specialiştii au anunţat debutul sezonului gripal. Săptămâna trecută s-au înregistrat 1.155 de cazuri de gripă clinică.

MS precizează că a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin antigripal, până în prezent fiind imunizate prin cabinetele medicilor de familie peste 1.244.000 de persoane din categoriile de risc.

Restul de peste 55.000 de vaccinuri se află în cabinetele medicilor de familie sau în stocul DSP.

Citeşte şi Mai multe spitale din Bucureşti limitează vizitele aparţinătorilor, din cauza înmulţirii cazurilor de gripă