Groapa de gunoi a unei localităţi din Vâlcea arde de opt zile. Aerul din zonă a devenit irespirabil

Un incendiu izbucnit la depozitul de deşeuri din localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, nu poate fi stins de pompieri nici după opt zile de intervenţie. Fumul gros face ca aerul să fie greu respirabil, fiind afectaţi oamenii din opt localităţi.

RomaniaTV.net
28 aug. 2017, 13:45
Groapa de gunoi a unei localităţi din Vâlcea arde de opt zile. Aerul din zonă a devenit irespirabil

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat că incendiul a izbucnit în urmă cu opt zile, pompierii acţionând în fiecare zi pentru lichidarea focarelor.

Intervenţia este foarte dificilă deoarece ard gunoaie situate în adâncime, peste 100 de autospeciale cu apă ajungând la Măldăreşti până în prezent.

„Este vorba un incendiu care a izbucnit încă din data de 20 august. Sunt focare la adâncime mare şi nu s-au putut lichida, până în momentul de faţă. Şi în cursul zilei de astăzi avem două autospeciale acolo. Peste o sută de maşini cu apă au fost duse acolo, până în prezent. Colegii mei dau la o parte gunoiul şi dau cu apă acolo unde sunt focarele. Vom continua intervenţiile până când incendiul va fi lichidat. Nu ştim, însă, când”, a declarat Cătălin Popescu, potrivit Mediafax.

Sunt afectate opt localităţi pe o suprafaţă de circa 30 kilometri, printre care oraşul Horezu, fumul de la incendiu făcând aerul greu respirabil.

„Localităţile din apropiere sunt afectate din cauza fumului. Groapa de gunoi este în apropierea oraşului Horezu”, a mai declarat Popescu.

El a adăugat că un alt incendiu a izbucnit la Măldăreşti, tot în acest an, în martie, dar s-a reuşit lichidarea încă din prima zi, în câteva ore.

„Acum, focul s-a extins mai mult şi din cauza căldurii, arzând la adâncime mare”, a afirmat reprezentantul ISU Vâlcea.