Groapă IMENSĂ de GUNOI în Capitală. Locuitorii sectorului 5 sunt DISPERAŢI. Autorităţile îi IGNORĂ FOTO

Mai mulţi cetăţeni din sectorul 5 al Capitalei sunt disperaţi după ce o groapă imensă de gunoi s-a format pe domeniul public în apropiere de locuinţele lor, de grădiniţele şi şcolile la care îşi duc copiii.

30 mart. 2015, 06:08

Groapa de gunoi se află pe strada Sabinelor nr.62, destul de aproape de Parlament. Oamenii din zonă nu au reuşit să identifice proprietarul pentru a-i solicita sa cureţe zona, însă s-au adresat autorităţilor abilitate să ia măsuri.

Cetăţenii se plâng de mirosul care devine insuportabil vara, de şobolanii care s-au înmulţit în zonă şi de faptul că nu se mai pot deplasa pe trotuar în dreptul maldărului de gunoi.

Groapa de gunoi pune în pericol sănătatea cetăţenilor prin mirosul pestilenţial şi prin sobolănimea care mişună peste tot. În preajmă sunt casele cetăţenilor disperaţi, grădiniţele şi şcolile unde ne ducem copiii, trotoarele pe care mergem, dar nu prea mai putem„, a mărturisit unul dintre locuitorii sectorului 5.

Bucureştenii care locuiesc în zonă au sesizat pe rând Secţia nr. 18 de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi într-un final i-au scris deputatei Alina Gorghiu.

După numeroase petiţii şi email-uri cu datele exacte ale problemei şi fotografii cu groapa de gunoi, poliţiştii de la Secţia nr. 18 se hotărăsc să-i cheme pe locatari la audieri, în niciun caz să se deplaseze la faţa locului pentru a identifica problema.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a clasat petiţia oamenilor disperaţi pe motiv că datele petiţionarului nu erau complete.

Nici parlamentarul Alina Gorghiu, care s-a hotărât să-i ajute pe cetăţeni, nu a avut prea mult succes. Deşi a trimis adrese tuturor instituţiilor abilitate să rezolve această problemă, printre care Garda de Mediu, Poliţia Municipiului Bucuresti, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia Locală Sector 5, Primaria Sector 5, Secţia 18 de Poliţie, reprezentanţii autorităţilor publice şi-au pasat atribuţiile de la una la alta şi nu au rezolvat nimic.

Aşa se face că, la un an de când cetăţenii au demarat toate acţiunile necesare pentru înlăturarea groapei de gunoi care le pune în pericol sănătatea, nicio instituţie publică nu a luat vreo măsură.