Grup specializat în infracţiuni de înşelăciune prin telefon, DESTRUCTURAT

Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au făcut miercuri cinci percheziţii în judeţele Buzău, Giurgiu şi Cluj, pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunii de înşelăciune prin telefon.

16 apr. 2014, 16:06
Grup specializat în infracţiuni de înşelăciune prin telefon, DESTRUCTURAT

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 4 şi ai Biroului Investigaţii Criminale – Secţia 26 Poliţie, au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 11 persoane, care, în perioada februarie – aprilie, ar fi înşelat cinci părţi vătămate. Şase dintre aceste persoane ar fi reuşit, prin apelarea telefonică şi prin inducerea în eroare a părţilor vătămate, sub pretextul unui accident rutier în care ar fi fost implicate rude ale acestora, să primească peste 25.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au găsit mai multe sume de bani, telefoane mobile şi înscrisuri, care ar fi fost folosite sau ar fi provenit din activitatea infracţională a membrilor grupului.

Totodată, persoanele depistate de poliţiştii Capitalei au fost conduse la sediul Secţiei 26 Poliţie pentru verificări şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni de înşelăciune, Poliţia Capitalei recomandă adoptarea unei conduite preventive atunci când se primesc astfel de apeluri telefonice de înştiinţarea producerii unui accident rutier în care ar fi fost implicată o rudă. În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu apelează de pe un număr ştiut, trebuie verificată veridicitatea informaţiilor prezentate.

Poliţia Capitalei recomandă să nu fie comunicate telefonic informaţiile personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite.