Grupare suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane de euro, destructurată de poliţiştii din Bucureşti

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la trei milioane de euro. Şapte persoane sunt vizate în dosar, fiind făcute percheziţii la locuinţele acestora.

29 iun. 2018, 10:09
Grupare suspectată de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane de euro, destructurată de poliţiştii din Bucureşti

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au făcut cinci percheziţii, în Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele mai multor persoane bănuite de infracţiuni economice.

De asemenea, poliţiştii au pus în executare 8 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză.

„Din investigaţii au rezultat indicii cu privire la existenţa unui grup infracţional organizat ce are în centru mai multe societăţi comerciale aflate sub coordonarea faptică sau scriptică a aceloraşi persoane. Gruparea era specializată în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală prin înregistrarea de operaţiuni fictive de achiziţii şi spălare de bani prin retrageri de numerar în baza unor acte ce atestă operaţiuni fictive”, anunţă Poliţia Română.

În urma activităţii infracţionale a fost cauzat un prejudiciu, estimat în prezent, la 3.000.000 de euro.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de 7 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

De asemenea, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor imobile aparţinând a 7 persoane, până la concurenţa sumei de 3.000.000 de euro.