Grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălarea banilor, destructurată de poliţişti

Poliţiştii au făcut 22 de percheziţii în patru judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălarea banilor, care au creat circuite fictive de facturi fiscale, prin firme care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi.

17 iun. 2017, 17:36
Grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălarea banilor, destructurată de poliţişti

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut, în urmă cu două zile, 22 de percheziţii domiciliare în Iaşi, Satu Mare, Braşov şi Buzău pentru destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălarea banilor, infracţiuni săvârşite în perioada 2010-2013, potrivit unui comunicat de sâmbătă al Poliţiei Române.

Anchetatorii spun că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscale, care aveau ca obiect prestări de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi. De asemenea, acestea şi-ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii (excavatoare, buldozere), în scopul creării unui TVA deductibil.

Prejudiciul creat este de aproximativ 6 milioane de lei.

Pe parcursul percheziţiilor, au fost duse la cercetări 12 de persoane, trei bărbaţi au fost reţinuţi petru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând să fie duşi la Tribunalul Iaşi, cu propuneri legale, iar în cazul altor şase bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Citeşte şi Percheziţii de amploare în Mureş, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie în domeniul silvic. Sunt vizaţi şi funcţionari publici