Grupul Schweighofer protejează pădurile virgine şi patrimoniul natural

Publicat: Joi, 28 Decembrie 2017 10:50 // Actualizat: Joi, 28 Decembrie 2017 10:50 // Sursa: romaniatv.net

O echipă de experți a identificat mai mult de 430 ha de păduri virgine și cvasi-virgine pe terenuri împădurite deținute de Grupul Schweighofer. Zonele vor fi raportate Gărzii Forestiere pentru includerea în Catalogul Național al pădurilor virgine și cvasi-virgine.

În primăvara acestui an, Holzindustrie Schweighofer a demarat un studiu pentru evaluarea propriilor terenuri împădurite în ce privește răspândirea pădurilor cu valoare ridicată de conservare – așa numitele păduri virgine și cvasi-virgine. Grupul Schweighofer deține în prezent 14.666 ha de pădure în România.

„Studiul este un rezultat important al dialogului structurat pe care îl purtăm cu Agent Green și alte organizații de ceva vreme și este perfect aliniat cu noua politică a companiei, care subliniază rolul pe care protejarea biodiversității îl joacă pentru compania noastră”, a explicat Michael Proschek-Hauptmann, Director de Conformitate și Sustenabilitate.

Identificare pădurilor cvasi-virgine și a altora cu valoare ridicată de conservare s-a desfășurat sub îndrumarea ONG-ului Agent Green.

România protejează pădurile virgine și cvasi-virgine, ceea ce înseamnă că în pădurile respective nu se vor mai executa lucrări, iar unicitatea lor este astfel păstrată pentru generațiile viitoare.

Studiul a evidențiat peste 430 ha de astfel de păduri pe terenuri în proprietatea Grupului Schweighofer. Alte 250 ha de păduri cu valoare ridicată de conservare, cu importante nuclee de biodiversitate, au fost de asemenea identificate.

Garda Forestieră va decide includerea acestor suprafețe în catalogul oficial al pădurilor virgine și cvasi-virgine din România. Primele 84 ha vor fi supuse analizei autorităților în următoarele zile. Este vorba de două suprafețe aflate în Mușa (Buzău) și Nucșoara (Argeș). Aceste patrimonii naturale sunt neatinse de orice fel de exploatare forestieră de mai bine de 40 de ani. Rezultatele studiului pentru celelalte suprafețe vor fi transmise autorităților după anumite clarificări necesare în acest punct.

„Nu s-au desfășurat activități de administrare sau economice de câteva decenii. Aceste păduri sunt practic neatinse. Grupul Schweighofer își asumă responsabilitatea de a le proteja în această stare pentru viitor”, a declarat Michael Proschek-Hauptmann.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Agent Green Holzindustrie Schweighofer păduri virgine Schweighofer
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6669
RON
21 Oct
noapte 11 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H