Guardiola scrie ISTORIE cu Bayern. A câştigat cel mai RAPID titlu de CAMPION din istorie VIDEO

Bayern Munchen a devenit prima echipă de fotbal din Germania care reuşeşte să cucerească titlul de campioană naţională în luna martie, graţie victoriei cu 3-1 înregistrată marţi seara pe terenul formaţiei Hertha Berlin.

26 mart. 2014, 07:09
Guardiola scrie ISTORIE cu Bayern. A câştigat cel mai RAPID titlu de CAMPION din istorie VIDEO

La nouă luni după prezentarea sa oficială, Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, a obţinut primul său trofeu cu Bayern Munchen, cu o etapă mai devreme decât reuşise predecesorul său, Jupp Heynckes, în sezonul 2012-2013.

Vezi şi Cum se bat loviturile libere la Bayern. VIDEO FABULOS

Sunt încântat, evident, că am reuşit să păstrăm acest titlu. Vreau să-mi felicit toţi jucătorii şi conducerea clubului pentru că mi-au permis să realizez această performanţă„, a precizat tehnicianul catalan, în vârstă de 43 ani, adăugând: „Personal, acest titlu este pentru Uli Hoeness, un om important pentru clubul nostru„.

Am jucat un fotbal fenomenal în acest sezon. Suntem foarte fericiţi că îl avem pe Pep Guardiola alături de noi. El a îmbunătăţit şi mai mult jocul nostru„, a precizat portarul Manuel Neuer.

Citeşte şi STEAUA, a doua după Bayern Munchen, în Europa. Ierarhia în care Petrolul e la egalitate cu PSG

Bayern Munchen are acum un avans incredibil, de 25 puncte, faţă de ocupanta locului secund, Borussia Dortmund, care nu a reuşit decât un 0-0 acasă, cu Schalke 04.

Meciul cu Hertha Berlin este al 52-lea consecutiv fără înfrângere pentru Bayern Munchen, aflată la doar 7 partide de recordul absolut al celor cinci mari campionate din Europa, stabilit de AC Milan între 1991 şi 1993.

Acesta este cel de-al 24-lea titlu naţional din istoria lui Bayern Munchen.