Guvernator afgan: 90 de membri SI au fost ucişi în atacul SUA

Cel puţin 90 de membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au fost ucişi în atacul Statelor Unite cu o bombă de mare putere comis în Afganistan, anunţă autorităţile regionale, deşi organizaţia teroristă sunnită susţine că nu a înregistrat nicio pierdere.

15 apr. 2017, 09:25
Guvernator afgan: 90 de membri SI au fost ucişi în atacul SUA

Au fost ucişi 90 de militanţi Stat Islamic„, a declarat Ismail Shinwary, guvernatorul provinciei Achin, situată în regiunea afgană Nangarhar. Oficialul regional susţine că niciun civil nu a fost ucis în atacul american în care a fost utilizată cea mai puternică bombă convenţională.

Premierul Afganistanului, Abdullah Abdullah, a declarat pentru BBC că atacul a fost efectuat în coordonare cu Administraţia de la Kabul, acordându-se „multă atenţie evitării victimelor civile”.

Filiala afgană a reţelei teroriste Stat Islamic a dezminţit, vineri, că ar fi suferit pierderi în urma bombardamentului masiv lansat de Statele Unite în estul Afganistanului. „Respingem informaţiile privind morţi sau răniţi în atacul comis joi în Nangarhar„, anunţă agenţia Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata Statelor Unite a lansat, joi, o bombă de mare putere în estul Afganistanului, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Un avion militar de tip MC-130 a lansat o bombă GBU-43, în cursul unui raid aerian efectuat în estul Afganistanului. Atacul a vizat o reţea de peşteri utilizate de militanţi Stat Islamic, în districtul Achin, situat în provincia Nangarhar, în apropierea frontierei Afganistanului cu Pakistanul.

Citeşte şi Pentagonul a publicat un video cu lansarea „Mamei Tuturor Bombelor”. Ce distrugeri a provocat VIDEO