Guvernul a aprobat ajutor de stat de 200.000 de euro pentru IMM-uri

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un ajutor de stat nerambursabil în valoare de maxim 200.000 de euro pentru IMM-uri, cu condiţia să angajeze între trei şi şapte persoane, în funcţie de suma primită.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 19:58
Guvernul a aprobat ajutor de stat de 200.000 de euro pentru IMM-uri

„Mă bucur că ieri (n.r. – miercuri), în şedinţă de Guvern, a ieşit, nu a comentat nimeni, dăm acei 200 de mii de euro schema de minimis ajutor de stat neramburasabil. Nu e ca la fondurile europene, să vină şi întreprinzătorul cu cotă parte. Ieri (n.r. – miercuri) am aprobat hotărârea de Guvern, se va publica în Monitorul Oficial şi apoi trebuie să vă înscrieţi pe site la Ministerul Finanţelor.Am pornit de la ideea de creditare şi am fost convingătoare, se pare că nu-mi dădea nimeni nicio şansă să obţin acest lucru. Dacă nu dăm acum, după trei ani de criză, când economia începe să se stabilizeze, o gură de oxigen, adică lichiditate, nu-şi pot continua oamenii activitatea, mai ales că cei buni au fost blocaţi de ceilalţi”, a declarat, joi, la constanţa, Maria Grapini, citată de Mediafax.

Ea a precizat că banii sunt daţi numai IMM-urilor, doar pentru investiţii, întreprinderile mici şi mijlocii având obligaţia de a face angajări.

„Numai pentru întreprinderile mici şi mijlocii sunt aceşti bani. Ținta o reprezintă IMM-urile care au un deficit de competitivitate pe produs datorită unor costuri, să poată să îşi mai diminueze un pic din această lipsă de competitivitate pe produs. Și trebuie să facă investiţii, pentru că numai pentru investiţii sunt daţi, şi în felul acesta să creeze locuri de muncă, între trei şi şapte locuri de muncă, în funcţie dacă luaţi 100.000 sau 200.000”, a mai spus Maria Grapini, care a precizat că angajaţii respectivi trebuie păstraţi cel puţin trei ani.

Grapini a participat, joi, la Constanţa, la un seminar despre problemele IMM-urilor din sectorul textile, confecţii şi pielărie.