Guvernul a aprobat OUG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, a anunţat joi Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

RomaniaTV.net
31 mai 2018, 13:58
Guvernul a aprobat OUG privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate

„Astăzi a fost continuată procedura de simplificare a legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate”, a declarat Nelu Barbu.

Miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat proiectul referitor la Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, precizând că acesta va fi operaţional de la data de 1 iulie şi va fi creat la nivelul Ministerului Finanţelor Publice prin comasarea cu o altă structură existentă la nivelul Ministerului Sănătăţii.

„La nivelul Ministerului de Finanţe, prin comasarea cu o altă structură care astăzi este prezentă în structura Ministerului Sănătăţii, se va crea o structură care va aplica centralizat partea de achiziţii publice. Cu alte cuvinte, la nivel central, ofertele sau nevoia de anumite produse, bunuri şi nu numai şi chiar şi lucrări atunci când este acest lucru cerut de către o structură centrală se va realiza la nivelul acestei entităţi nou înfiinţate care va fi operaţională de la data de 1 iulie. Deci, în luna iulie 2018, ea va trebui să fie operaţională ca să poată deja să înceapă să opereze astfel de achiziţii centralizate. Cu alte cuvinte, centralizăm cererea şi se face o singură procedură de achiziţii publice pentru a optimiza cheltuielile, pentru a elimina diferenţele de preţ nejustificate”, a spus Teodorovici.