Guvernul a decis trecerea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei

Guvernul a decis miercuri, printr-o Hotărâre, trecerea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino din coordonarea Ministerului Sănătăţii în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, informează Biroul de presă al Executivului.

01 oct. 2014, 14:51
Guvernul a decis trecerea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei

Hotărârea prevede modificarea şi completarea Anexei nr. 7 la Hotărârea Guvernului nr. 185/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, a declarat luni că se lucrează la proiectul unei ordonanţe de guvern care vizează activitatea Institutului Cantacuzino şi cel mai probabil săptămâna viitoare ar intra în dezbaterea Executivului.

„La Cantacuzino este vorba despre o ordonanţă care se discută, va fi o întâlnire cu managementul demisionar pentru a stabili forma finală a actului normativ şi săptămâna viitoare va intra în Guvern. Există discuţii pentru a se face o societate comercială în cadrul institutului, propunerea fiind una interesantă. Să nu se înţeleagă greşit, societatea comercială va avea acţionar majoritar institutul şi ea va fi pe partea de producţie. Va fi constituită societatea, iar acţionariatul institutului va fi finanţat de către stat, ca şi acum„, a explicat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit Agerpres.

Citeşte mai mult aici: Bănicioiu: Există discuţii pentru a se face o societate comercială în cadrul Institutului Cantacuzio