Guvernul a trimis către Preşedinţie analiza MAE, MAI şi MApN privind situaţia din Ucraina

Guvernul a trimis către Preşedinţie analiza MAE, MAI şi MApN privind situaţia din Ucraina, au declarat surse guvernamentale, preluate de Agerpres.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 15:28
Guvernul a trimis către Preşedinţie analiza MAE, MAI şi MApN privind situaţia din Ucraina

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, în urma unei şedinţe cu miniştrii Apărării, Internelor şi Afacerilor Externe că aceste instituţii vor elabora un material ‘la zi’ privind situaţia din Ucraina, care s-a schimbat ‘fundamental de la ultima şedinţă a CSAT’ şi că, pe baza materialului, la care s-ar adăuga analizele serviciilor de informaţii, CSAT ar putea stabili o poziţie clară a României pe această temă.

‘Mâine ( marţi – n.red.) avem toate materialele şi propunerile integrate din partea celor trei instituţii guvernamentale – MApN, MAE şi MAI -, materialul este trimis preşedintelui. Doar CSAT-ul poate cere şi altor instituţii – servicii de informaţii, în cazul de faţă, SRI, SIE – să participe la elaborarea acestui material. (…) Pe baza acestor documente întocmite de către ministere, la care se adaugă datele şi informaţiile şi analiza suplimentară a serviciilor de informaţii, care se află sub controlul Parlamentului, să putem să avem o poziţie clară a CSAT, o poziţie a României referitoare la situaţia actuală şi la ce are România de făcut în perioada următoare. Mâine, deci, am materialul de la cele trei ministere şi îl transmit către preşedinte’, a spus Ponta, luni, la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că informaţiile furnizate de instituţiile guvernamentale referitoare la Ucraina şi Republica Moldova sunt actualizate, ţinând cont că ‘ultimul CSAT a fost acum o lună şi jumătate, iar situaţia la zi s-a schimbat fundamental faţă de 27 martie’.