Guvernul german a convocat REUNIUNE de URGENŢĂ după atacul de la Munchen

Guvernul german a convocat o reuniune de urgenţă vineri, după atacul armat dintr-un centru comercial din Munchen.

RomaniaTV.net
22 iul. 2016, 20:52
Guvernul german a convocat REUNIUNE de URGENŢĂ după atacul de la Munchen

Responsabili şi oficial din Cancelarie – biroul Angelei Merkel – s-au întâlnit pentru a discuta situaţia. Şefa Guvernului nu a ajuns deocamdată la întâlnire. Poliţia din Munchen caută trei atacatori înarmaţi, după atacul de la centrul comercial Olympia, a declarat un purtător de cuvânt, informează news.ro.

Şase persoane au fost ucise vineri, într-un atac armat la un restaurant McDonald’s dintr-un mall din Munchen. Poliţia îndeamnă locuitorii şi turiştii să rămână în case, să se adăpostească în clădiri şi să evite locurile publice, inclusiv autostrăzile. Cluburile din oraş vor fi închise vineri noapte.

Primăria a trimis alerte pe smartphone prin care le cere locuitorilor să rămână înăuntru.

Citeşte şi PRIMELE IMAGINI cu atacul armat din Munchen. Un bărbat, filmat în timp ce împuşcă oameni pe stradă VIDEO

Atacul – al doilea comis în Germania săptămâna aceasta – a avut loc imediat după ora locală 18.00 (19.00, ora României) la mallul Olympia-Einkaufszentrum, situat în partea de nord al oraşului Munchen. Acesta a fost evacuat, informează news.ro.

Compania feroviară Deutsche Bahn a oprit traficul feroviar către gara din Munchen, care a fost evacuată, iar operatorul transportului din oraş, MVG, a oprit toate mijloacele de transport în comun – metrouri, autobuze şi trolee – pentru ca poliţia să poată prindă atacatorul sau atacatorii.

Susţinătorii grupării teroriste Stat Islamic au sărbătorit pe reţelele de socializare atac. Pe de altă parte, martori au sugerat că atacatorii ar fi vorbit germana fără accent şi ar fi insultat imigranţii.