Guvernul înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România

Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România, purtătorul de cuvânt al Executivului precizând că acesta este răspunsul Guvernului la solicitările venite din partea agenţilor economici şi a mediului de afaceri, care au nevoie de forţă de muncă bine pregătită.

RomaniaTV.net
28 iun. 2018, 14:27
Guvernul înfiinţează Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România

”A fost adoptată prin OUG înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România. este răspunsul guvernului la solicitările venite din partea agenţilor economici şi a mediului de afaceri, care au nevoie de forţă de muncă bine pregătită. Această autoritate va asigura funcţionarea eficientă a parteneriatului dintre agenţii economici, administraţia publică locală şi şcoală, pentru formarea profesională iniţială în sistem dual, cu beneficii în primul rând pentru tinerii absolvenţi de clasa a VIII-a care au până în 23 de ani şi care îşi doresc să devină muncitori calificaţi. Beneficii sunt şi pentru agenţii economici, care au nevoie de forţă de muncă bine pregătită şi sunt dispuşi să se implice activ în formarea acestei forţe de muncă în companiile pe care le deţin”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit acestuia, decizia a fost luată în urma consultării cu un număr important de companii cu capital străin şi românesc.

Printre atribuţiile autorităţii vor fi: introducerea de calificări noi, consilierea familiilor, a unităţilor de învăţământ şi a angajatorilor în scopul creşterii participării elevilor la această formare profesională, elaborarea de metodologii şi a unui sistem de acreditare a furnizorilor publici şi privaţi de formare profesională iniţială în sistem dual.