Cazul jurnalistului moldovean deţinut la Tiraspol. Chişinăul cere eliberarea lui

Autorităţile moldovene au cerut oficial Tiraspolului eliberarea jurnalistului şi politologului Serghei Ilcenko. Acesta a fost arestat de poliţia transnistreană la 18 martie sub acuzaţia de extremism în baza mesajelor transmise de acesta pe reţelele de socializare şi forumurile din Transnistria.

28 mart. 2015, 14:24

Victor Osipov, vicepremierul pentru Reintegrare a afirmat vineri că în scrisoarea transmisă autorităţilor de la Tiraspol, Chişinăul a cerut punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko.

În plus, guvernul moldovean a mai cerut respectarea drepturilor omului şi a accesului la o justiţie echitabilă.

Citeşte şi: Republica Moldova nu va depune cerere de aderare la UE în 2015

Guvernul de la Chişinău urmăreşte cu foarte multă atenţie şi îngrijorare mai ales acele situaţii în care sunt vizaţi exponenţi ai presei sau ai societăţii civile. Ilcenko este un jurnalist bun, cu exprimare foarte tăioasă, pe care a folosit-o frecvent inclusiv şi în raport cu Guvernul Republicii Moldova. Însă dreptul de a critica guvernarea este de asemenea unul din aspectele drepturilor fundamentale ale omului„, a precizat Victor Osipov.

Jurnalistul moldovean a fost arestat de forţele de securitate de la Tiraspol în 18 martie şi este acuzat de extremism din cauza postărilor sale pe reţelele de socilizare şi luărilor de poziţie pe forumurile din regiunea transnistreană.