Guvernul sprijină elevii din mediul rural cu peste 1.200 de microbuze şcolare

Premierul Victor Ponta a participat astăzi, în Piața Victoriei, la evenimentul de predare a cheilor primelor microbuze școlare achiziționate de Guvern pentru transportul elevilor din mediul rural, unde a felicitat reprezentanții MDRAP și MEN pentru inițiativă și a urat copiilor mult succes la școală.

23 iul. 2014, 08:39
Guvernul sprijină elevii din mediul rural cu peste 1.200 de microbuze şcolare

În cadrul evenimentului, premierul Victor Ponta a subliniat că acțiunea de astăzi reprezintă un nou pas de sprijin pentru Educație, după cele făcute până acum, precum măsurile aplicate pentru reglementarea mai bună a procedurilor de decontare a abonamentelor de transport ale elevilor navetiști.

„Mulțumesc Ministerului Dezvoltării Regionale și Ministerului Educației pentru aceasta achiziție de microbuze pentru elevii din mediul rural. Aveți grijă să ajunga copii la școală sănătoși, și dus, și întors. Dacă elevii ajung la școală este mult mai important decât orice altceva, pentru că dacă fac școala o să aibă o viața mai bună”, a afirmat premierul Victor Ponta, care a mai subliniat faptul că a inspectat microbuzele, trăgând concluzia că acestea „sunt de calitate”.

600 de microbuze şcolare vor ajunge la şcolile din România. Ponta: Stricăm afacerile transportatorilor lacomi

Cele 100 de autovehicule predate astăzi reprezintă prima serie dintr-un total de peste 600 de microbuze școlare achiziționate anul acesta pentru transportul elevilor din mediul rural pe ruta dintre zona rezidențială și unitățile de învățământ.

Totodată, pentru 2015 s-au demarat procedurile de achiziție a încă 659 de microbuze, autobuze şi autocare, ce urmează să fie folosite pentru transportul şcolar şi deplasarea sportivilor. Procedurile sunt în curs de finalizare, existând coordonare la nivelul Guvernului cu MDRAP, MEN și MTS, iar bugetul este sprijinit de Uniunea Europeană, având o valoare de circa 24 de milioane de euro.

Astfel, Guvernul va sprijini tinerii care trăiesc în zone fără acces facil la unitățile de învățământ din mediul rural cu peste 1.200 de autovehicule, care vor ajuta la îmbunătățirea considerabilă a vieții de zi cu zi a elevilor.

Autovehiculele achiziționate de Guvern vor asigura transportului şcolar pentru elevii din comunitatile rurale îndepărtate de unităţile şcolare la care sunt arondaţi, iar unele vor fi oferite unităţilor de învăţământ preuniversitar care au în structura şi secţii de club sportiv şcolar, necesare deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente la competiţiile sportive interne şi internaţionale.