Guvernul Turciei pregăteşte CENZURA în domeniul ONLINE

Guvernul turc a depus în Parlament un proiect de lege care prevede instituirea unui control foarte strict în domeniul online, autorizând supravegherea activităţilor utilizatorilor sau blocând cuvinte-cheie, anunţă surse parlamentare citate de AFP, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 21:03
Guvernul Turciei pregăteşte CENZURA în domeniul ONLINE

Textul ar urma să permită autorităţii guvernamentale pentru telecomunicaţii să limiteze accesul la site-uri cu conţinut video şi să păstreze doi ani dosarul activităţilor online ale unui internaut.

Proiectul are rolul protejării familiei, copiilor şi tinerilor de informaţii care încurajează consumul de droguri, abuzurile sexuale şi sinuciderile„, potrivit unor surse guvernamentale citate de ziarul Hürriyet.

Conform cotidianului, Guvernul islamisto-conservator intenţionează să creeze o nouă entitate la care să fie obligaţi să se afilieze toţi administratorii site-urilor online.

Într-un raport privind transparenţa publicat în decembrie 2013, compania Google a clasat Turcia în aceeaşi categorie cu China la capitolul cenzură online. „Turcia nu este China şi nu va deveni niciodată”, a dat însă asigurări vicepremierul turc Huseyin Celik.

În 2008, platforma pentru conţinut video YouTube a fost interzisă temporar în Turcia după distribuirea prin intermediul său a unei înregistrări video în care suporteri de fotbal greci îi jigneau pe turci.