Guvernul ungar a interzis o reuniune internaţională a extremei drepte

O reuniune internaţională a militanţilor extremei drepte, ce urma să se desfăşoare weekendul viitor la Budapesta, a fost interzisă de autorităţile ungare, acestea invocând caracterul rasist al întâlnirii, transmite AFP citând un comunicat emis de Ministerul ungar de Interne.

29 sept. 2014, 18:24
Guvernul ungar a interzis o reuniune internaţională a extremei drepte

‘Participanţii invitaţi la conferinţa organizată de un grup ce manifestă deschis viziuni rasiste susţin teorii care sunt de asemenea rasiste şi contravin Constituţiei’ ungare, se explică în comunicat citat de Agerpres.

Printre cei care urmau să susţină discursuri la această reuniune, pe care organizaţia americană National Policy Institute (NPI) o planificase la Budapesta pentru perioada 3-5 octombrie, se numără şi filosoful naţionalist rus Alexander Dugin. Acesta din urmă intenţiona să vorbească la manifestare despre ‘imperiul eurasiatic’ pe care el ar dori să-l vadă creat sub conducerea Rusiei.

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a declarat că va mobiliza forţele de ordine pentru a împiedica desfăşurarea reuniunii şi unora dintre participanţi nu li se va permite să intre în Ungaria.

Citeşte şi Extrema Dreaptă se extinde: Partidul ZORII UNGUREŞTI ia naştere în Ungaria

Şi premierul Viktor Orban a vorbit duminică despre respectiva manifestare, el cerând ca desfăşurarea ei să fie împiedicată ‘prin toate mijloacele legale’.

În urma deciziei autorităţilor de a interzice reuniunea, localul unde urma să se desfăşoare aceasta a reziliat contractul cu organizaţia National Policy Institute. Însă aceasta din urmă a anunţat că nu intenţionează să anuleze întâlnirea.