Guvernul va acorda câte 20.000 de lei familiilor celor doi mineri morţi la Lupeni

Guvernul va acorda câte 20.000 de lei familiile celor doi mineri morţi în accidentul de la Lupeni, acestea urmând să primească din partea Complexului Energetic Hunedoara câte 24 de salarii medii pe ramură, adică aproximativ 77.000 de lei, iar soţiile lor, care sunt şomere, vor fi angajate la CEH.

11 oct. 2017, 14:30
Guvernul va acorda câte 20.000 de lei familiilor celor doi mineri morţi la Lupeni

”Am anunţat încă din clipa în care am fost la Lupeni (…) că vom acorda sprijin financiar pentru acele persoane care vor suferi în urma acelui accident, în primul rând pentru cei doi decedaţi pe care, din păcate, i-am pierdut. Prin hotărârea de Guvern de astăzi (miercuri – n.r.) acordăm un ajutor de 20.000 de lei. În al doilea rând acordăm un ajutor şi pentru acel miner accidentat foarte uşor, un ajutor de 5000 de lei, conform legii”, a anunţat ministrul Energiei, Toma Petcu.

El a precizat că ajutoarele sunt suplimentare faţă de cele acordate de compania, în conformitate cu contractul colectiv de muncă.

”Mă refer la 24 de salarii medii pe ramură, aproximativ 77.000 de lei pentru fiecare miner decedat. Tot contractul colectiv de muncă prevede foarte clar ca soţiile celor doi mineri decedaţi, care în acest moment sunt şomere, să fie încadrate în muncă la Complexul Energetic Hunedoara”, a mai spus Petcu.

Totodată, el a mai spus că se caută o soluţie pentru recompensarea salvatorilor în cadrul companiei.