Guvernul vrea o agenţie împreună cu sectorul privat, iar serverele instituţiilor să dispară, urmând a se lucra în cloud

Autoritățile vor să creeze o agenție guvernamentală în parteneriat cu sectorul privat pentru ca instituțiile statului să lucreze în cloud împreună cu mediul de afaceri, a anunțat, marți, Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, într-o conferință de specialitate.

07 mart. 2017, 10:48
Guvernul vrea o agenţie împreună cu sectorul privat, iar serverele instituţiilor să dispară, urmând a se lucra în cloud

„Ce încercăm să facem, este să avem o agenție guvernamentală împreună cu sectorul privat, să creăm un cloud guvernamental care va oferi software ca servicii pentru Guvern, sectorul privat. Guvernul nu va mai avea servere, probleme cu infrastructura, pentru că infrastructura va fi externalizată. O să fie o provocare mare, dar credem că vom reuși și va schimba felul în care lucrează Guvernul”, a spus Jianu.

În ceea ce privește proiectul RO-NET, el a precizat că nu se mișcă așa de repede cum și-ar dori.

„Mulți dintre voi ați auzit de proiectul RO-NET, care nu se mișcă așa de repede pe cât mi-aș dori. Deci, vom încerca să împingem acest proiect să se miște mai repede, dar vom avea, de asemenea, niște inițiative pentru Wi-Fi în zonele rurale, să avem măcar niște puncte de acces pentru persoane să poată să acceseze Internetul din școli sau orice fel de spații publice. În ceea ce privește companiile, este în responsabilitatea mea să avem servicii e-guvernare, la fel ca și pentru cetățeni, pentru a interacționa mai repede și ușor cu Guvernul. Ceea ce încercăm să facem este un management al timpului. Toată activitatea economică se mișcă repede, dar Guvernul se mișcă mai încet decât sectorul privat sau cetățenii. Trebuie să ne mișcăm la aceeași viteză. Trebuie să nu rămânem cea mai slabă legătură din lanț”, a mai afirmat ministrul Comunicațiilor, conform Agerpres.