Guvernul vrea să reducă TVA la carne şi alte alimente VIDEO

Carnea şi alte alimente s-ar putea ieftini. Premierul Victor Ponta a afirmat că vrea să extindă reducerea TVA, aplicată deja la pâine, şi la alte produse, informează România TV. Măsura ar putea fi susţinută şi de producţia agricolă foarte bună din acest an.

13 sept. 2014, 16:52
Guvernul vrea să reducă TVA la carne şi alte alimente VIDEO

În urmă cu un an, guvernul a redus TVA pentru produsele din panificaţie de la 24% la 9%. Ca efect, pâinea s-a ieftinit cu circa 12 procente. Acum, măsura ar putea fi extinsă la alte alimente.

Îmi doresc ca reducerea TVA şi la alte produse, la carne în primul rând, să poată fi realizată. Categoric şi carnea, ca şi alte produse, trebuie să aibă un TVA diferenţiat. Şi trebuie să facem această măsură sustenabilă în ceea ce priveşte bugetul, capacitatea de a face investiţii mai departe„, a declarat premierul Victor Ponta.

Până la reducerea TVA, preţurile sunt ţinute jos anul acesta de producţia agricolă neaşteptat de bună.

„De doi ani de zile, agricultura a ajuns la producţii record, care se compară cu vremurile în care României i se spunea „Grânarul Europei”. Producţia de grâu de anul acesta este în creştere faţă de 2012, dar şi faţă de 2013, care a fost un an foarte bun. Rapiţa, cred eu că a fost surpriza anului 2014, cea mai bună producţie din istorie„, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

O eventuală reducere a TVA pentru alte alimente va trebui, însă, negociată în prealabil cu FMI şi Comisia Europeană. Guvernul va trebui să convingă experţii internaţionali că măsura nu va afecta bugetul.

Citeşte şi Victor Ponta: Măsura reducerii TVA la pâine a fost una de succes. Cu siguranţă o vom menţine şi pe viitor