Gyorgy Frunda explică în ce condiţii va rezista cabinetul Victor Ponta în 2015

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta, susţine că stabilitatea arcului guvernamental va fi asigurată dacă măsurile luate de Guvern în domeniul economic în primul rând vor fi aducătoare de succese. În plus, Frunda nu vede "în această clipă care ar fi motivul unei moţiuni de cenzură cu şanse de reuşită".

05 ian. 2015, 10:53
Gyorgy Frunda explică în ce condiţii va rezista cabinetul Victor Ponta în 2015

Gyorgy Frunda a explicat, la RFI, că PNL poate ajunge la putere în 2015 dacă va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta.

„În mod normal, singura armă care poate fi folosită în acest scop este moţiunea de cenzură. Moţiunea de cenzură poate fi folosită o dată pe sesiune. Deci în mod teoretic avem două posibilităţi de moţiuni de cenzură, plus dacă Guvernul îşi asumă răspunderea, aceasta ar fi încă o posibilitate. E posibil ca Opoziţia să încerce o moţiune de cenzură.

În momentul acesta, eu văd o stabilitate a arcului guvernamental. Cred că această stabilitate va fi asigurată, dacă măsurile luate de Guvern în domeniul economic în primul rând vor fi aducătoare de succese, vor fi pozitive, dacă Guvernul nu va adopta prea multe Ordonanţe de Urgenţă, dacă nu va mări taxe şi impozite, dacă va relaxa acest domeniu important şi dacă se va ocupa de investiţii în primul rând în infrastructură, atunci cred că acest Guvern are şanse să supravieţuiască în 2015 şi atunci asta automat va duce până la alegerile parlamentare din 2016″, a spus Gyorgy Frunda.

Consilierul onorific al premierului a arătat că o moţiune de cenzură nu s-ar impune:-

„Moţiunea de cenzură este un instrument care trebuie folosit foarte rar, în momente foarte critice, când într-adevăr, Puterea a greşit atât de mult, încât poate fi debarcată. De aceea, eu cred că doar a folosi moţiunea de cenzură o dată într-un semestru parlamentar pentru a critica Guvernul este irosirea armei moţiunii de cenzură. Ea trebuie folosită atunci când ai adunat suficiente elemente din varii domenii ale vieţii economice, politice, sociale ale ţării, ca să ai şanse ca aceasta să treacă. Altfel, ea nu trebuie promovată. În această clipă, eu nu văd care ar fi motivul unei moţiuni de cenzură cu şanse de reuşită. Ce va fi peste două luni, peste trei luni depinde de desfăşurarea evenimentelor de până atunci„, a conchis Frunda.